TEKİRDAĞ KÖFTESİ
Trakya'nın kimlikli et mutfağının baş ürünleri arasında, şehrinin ismiyle şöhretine bilinirlik katan Tekirdağ köftesi gelir. Marka tescilli, ünü tüm Türkiye'ye yayılmış Tekirdağ köftesinin bir diğer ismi, Hacıköylü köftesidir. Bu Tekirdağ köftesinin bilinen hikayesinin de kaynağıdır.
Tekirdağ'da bu işi layıkıyla yapıp, sahip oldukları mekanlarla da perçinleyen Özcanlar Köfte'nin sahiplerinin aktardığına göre, büyük enişteleri Hacıköylü ( Hacıköy Hayrabolu ilçesine bağlı bir köydür...) Hüseyin Ağa, 1910 yıllarında bu işi günün şartlarında yapıyormuş. Mekanın sahibi Mestan ÖZCAN, Hüseyin Ağa'nın deneyimlerinden edindikleri ile babası ve amcasının 1953 yılında meslek olarak ilk dükkanlarını açtıklarını ve bu lezzeti Tekirdağ'da, Tekirdağ'ın ismiyle katmerlediklerini anlatıyor.
Tekirdağ köftesi hazırlanışındaki nüanslar gözetilerek Tekirdağ ismiyle markalaşmış bir üründür. Kullanılacak etten, etin işlenişine, köftenin hazırlanışındaki ayrıntılardan pişirilmesine değin bir dizi ayrıntı Tekirdağ köftesini kendine has yapmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder